Erilaisia tapoja valmistaa Cold Brew-teetä

Erilaisia tapoja valmistaa Cold Brew-teetä

Cold Brew teen valmistus

Yleensä kylmäuutettua eli Cold Brew -teetä voidaan valmistaa yhdistämällä tee ja vesi ja laittamalla seos jääkaappiin lepäämään yön yli. Ajan kuluessa tee ja vesi muuttuvat herkulliseksi, pehmeän makuiseksi teeksi. Se ei kuitenkaan ole ainoa menetelmä. Hauskoja ja nopeampiakin tapoja on tarjolla.

Kun haluat teesi minuuteissa, vannoudu matchan käyttäjäksi. Se on teejauhetta, jota ei tarvitse edes siivilöidä pois ennen teen juomista. Kylmäuutetun matchan valmistus tapahtuu nopeasti ja ilman kummempia tarvikkeita.

Kun sinulla on käytössäsi puoli tuntia, ja haluat mennä askeleen pidemmälle, kokeile jääuutettua teetä. Silloin juomasi on todella kylmää ja uuttumisprosessia voi tarkkailla silmästä silmään. Toki jään täytyy olla valmiina ennen valmistusta.


Matcha Cold Brew -tee

2 annosta

Tarvitset

 • 5 dl kylmää vettä
 • 1,5 tl matcha-teejauhetta (esim. Riku Matcha)

Valmistus

 1. Valitse kannellinen purkki tai pullo, joka on tilavuudeltaan hieman isompi kuin käytetty vesimäärä.
 2. Mittaa purkkiin tee-jauhe ja kaada perään vesi.
 3. Sulje astia huolellisesti ja ravista sitä sielusi kyllyydestä noin 15 sekuntia. Tee on valmis, kun siinä ei näy paakkuja.


Täydellisessä lopputuloksessa teen pintaan nousee valkoista vaahtoa ravistamisesta. Kaunista, kätevää ja ennen kaikkea maistuvaa!

Lue, kuinka matchaa tehdään perinteisesti ja ota haltuun molemmat menetelmät.

Matcha kylmäuutettua teetä voit valmistaa nyt myös samalla tavalla kuin perusohjeessamme, sillä verkkokauppamme valikoimasta löytyy Matcha Mojito Hot&Cold -tee. Tämän pyramidi-teen voi helposti valmistaa sekä kylmänä että kuumana.


Ice Brew -tee

2 annosta

Tarvitset

 • 5 dl vettä jäädytettynä
 • 4 tl irtoteetä tai 2 teepussia
 • 2 rkl vettä

Valmistus

 1. Mittaa tee kahteen lasiin tai yhteen isompaan kannuun. Lisää jää niiden päälle. Voit käyttää joko yhtä isoa jäätä tai paljon pieniä jääpaloja.
 2. Lusikoi vielä päälle muutama ruokalusikallinen vettä auttamaan uuttumisen alkamista.
 3. Anna olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Tee valmistuu sitä mukaa kuin jää sulaa. Jos haluat hidastaa valmistumista, nosta kylmään.
 4. Ota pois teepussit tai siivilöi pois teen lehdet. Nauti pois muutaman jääpalan kanssa.

Jos haluat jääuutettuun teehesi lisää vivahteita, lisää jääpalamuotteihin hieman sopivia makuja. Puhdista jäämuotit huolella. Laita jokaiseen pieni pala minttua, sitruunaa, vadelmaa tai vaikka kanelia. Annostele sitten vesi muotteihin mausteiden päälle ja laita jäätymään pakastimeen. Mausteet liukenevat teehen uuttumisen aikana ja saat nauttia aina uusista mauista oman valintasi mukaan!

Tutustu myös muihin eksoottisiin Hot & Cold uutuuksiin!