Kierrätys

Nordqvistille vastuullisuus ympäristöasioissa on äärimmäisen tärkeää ja olemme hyvää vauhtia siirtymässä kohti ekologisempia materiaalivaihtoehtoja. Olemme esimerkiksi ryhtyneet jo käyttämään osassa pussiteetuotteitamme paperisia suojakuoria muovisten sijaan. Työ ekologisuuden edistämiseksi Nordqvistilla jatkuu, mutta tuoteturvallisuuden varmistamiseksi haluamme tehdä materiaalivalintamme huolella ja harkiten. 

Nordqvist Oy:n Hot and Cold -teesarjan ja joulukalenterien teet on pakattu muovittomaan luonnonmateriaalista, biohajoavasta maissitärkkelysmassasta valmistettuun pyramidipussiin. Muissa Nordqvistin pussiteelaaduissa hyödynnetään paperista valmistettua biohajoavaa puukuitua.

Kaikki teepussimme ovat muovittomia, joten ne eivät sisällä mikro- tai nanomuovia. 

Pussiteepakkausten kierrätys

Nordqvistin pussiteepaketit sekä tagit on valmistettu kartongista ja ne voi joko polttaa tai lajitella kartonkikeräykseen.

Myös suuri osa Nordqvistin teepussien suojakuorista on valmistettu suurimmaksi osaksi paperista ja ne voi lajitella kartonkikierrätykseen.

Muumi-tuotteiden muovia ja alumiinia sisältävät teepussien suojakuoret lajitellaan Rinki Oy:n ekopisteiden muovinkeräykseen tai pääkaupunkiseudulla HSY:n asuinkiinteistöille järjestämään muovinkeräykseen. Toinen vaihtoehto on hävittää pakkaus sekajätteen mukana, jossa se poltetaan ja hyödynnetään energiaksi. 

Itse teepussin voi kierrättää biojätteen mukana. Mahdollinen teepussissa oleva niitti lajitellaan metallinkeräykseen.

Lehtiteepakkausten kierrätys

Lehtiteetuotteiden muovipakkaukset lajitellaan Rinki Oy:n ekopisteiden muovinkeräykseen tai pääkaupunkiseudulla HSY:n asuinkiinteistöille järjestämään muovinkeräykseen. Toinen vaihtoehto on hävittää pakkaus sekajätteen mukana, jossa se poltetaan ja hyödynnetään energiaksi.