Nurmijärven tehdas

Nordqvistin uusi tehdas Nurmijärven Ilvesvuoressa otettiin käyttöön vuonna 2018. Kaikkiaan 3 000 neliömetrin tiloissa valmistetaan ja pakataan Nordqvistin teetä. Uuden tehtaan myötä on voitu kasvattaa toimintaa ja tuotantoa. Tavallisilla energiaratkaisuilla varustettu tehdas ei olisi kuitenkaan vastannut Nordqvistin ympäristöystävällisiä arvoja. Siksi tehtaalla on tehty selkeitä ja todellisia ratkaisuja vihreämpää tulevaisuutta ajatellen. 

Keskeinen tapa vaikuttaa teen lopulliseen hiilijalanjälkeen on vähentää sen valmistuksessa syntyviä hiilidioksidipäästöjä. 100% Nurmijärven tehtaan sähköenergiasta tuotetaan fossiilivapaalla, uusiutuvalla energialla. Lisäksi 95% lämpöenergiasta tulee uusiutuvista energialähteistä. 

Koska haluamme panostaa kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisesti tuotettuun teehen, on tehtaalle asennettu omia aurinkopaneeleja. Aurinkopaneelien avulla tuotetaan kestävää sähköä paikallisesti suoraan teen valmistusta varten. 

Hyödyntäessämme aurinkoenergiaa, säästämme jatkuvasti hiilidioksidipäästöjä. Aurinko on energianlähde, joka on lähes jatkuvasti saatavilla. Jo tunnissa maapallo saa enemmän auringon säteilyenergiaa kuin kaikki ihmiset käyttävät sähköä vuosittain. Jokainen kilowattitunti sähköä, joka tuotetaan kestävällä energialla, on pois uusiutumattoman energian kulutuksesta.