Sertifikaatit kertovat tehdystä työstä

Sertifioinnit ovat tapa tunnistaa tuotteiden laadukkuus ja vastuullisuus, sekä antaa tunnustusta niiden eteen tehdystä työstä. Sertifikaatit ovat laajasti tai jopa maailmanlaajuisesti tunnettuja merkkejä, joilla on omat, yhtenäiset kriteerinsä. Esimerkiksi Luomu-merkitystä tuotteesta tietää heti, että se on valmistettu luonnollisista raaka-aineista. 

Sertifikaatit auttavat kuluttajia löytämään vastuulliset tuotteet. Samalla ne antavat arvoa yrityksen toiminnalle ja huolellisesti valmistetuille tuotteille. Kaikki Nordqvistin teepaketit ovat sertifioituja - oli se sitten Rainforest alliance, Luomu, Reilu kauppa tai Avainlippu. 

REILU KAUPPA

Reilu kauppa on maailmanlaajuinen sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään kohti vastuullisempaa kaupankäyntiä ja inhimillisempää viljelyä. Tarkoitus on turvata työntekijöiden palkka ja työolot, sekä parantaa niitä asteittain. Tärkeitä arvoja ovat muunmuassa lapsityövoiman ja pakkotyön lopettaminen. 

Tuotteet, jotka ovat saaneet Reilun kaupan merkin, täyttävät tuotannolle laaditut kriteerit. Pienviljelijöiltä esimerkiksi odotetaan ainakin läpinäkyvää päätöksentekoa, suurtiloilla taas työntekijöiden järjestäytymisoikeuden takaamista. Jokaiselle Reilun kaupan yritykselle laaditaan omat tavoitteet, joiden puitteissa kehitetään toimintaa entistä reilumpaan suuntaan. 

Nordqvistilla on panostettu tuotteiden vastuullisuuteen, ja Reilun kaupan merkkiä kantavat useat tuotteet. Uusi Luonnon Tee -sarja on täysin Reilun kaupan periaatteiden mukaan tuotettu ja lisäksi sarja on luomutuotantoa. 

Katso Reilun kaupan omat sivut.

RAINFOREST ALLIANCE

Rainforest Alliance perustettiin yli 30 vuotta sitten tavoitteenaan kestävän kehityksen tukeminen. Se sisältää ihmisistä ja luonnosta huolehtimisen sekä kestävämmän talouden rakentamisen. Varsinkin metsien suojelu ja ilmastonmuutokseen sopeutuminen ovat osa organisaation arvomaailmaa. 

Maailmanlaajuinen Rainforest Alliance on voittoa tavoittelematon organisaatio, joten se tarkastelee yrityksiä neutraalilta pohjalta. Se myöntää tuotteille Rainforest Alliance -sertifikaatteja, jotka kertovat että tuotteen valmistuksessa on suojeltu viljelijöiden terveyttä, heidän toimeentuloaan ja maataan sekä ympäröiviä vesistöjä. Onnistumista arvioidaan vuosittain, joten sertifikaatti on aina ajantasalla.

Nordqvist työskentelee kestävämmän teen puolesta. Syksyllä 2019 jo 40% käyttämästämme teestä ja rooiboksesta onkin ollut Rainfores Alliance- tai Reilu Kauppa -sertifikaatilla varustettuja. Vaikka tämä onkin hyvä saavutus, ei se vielä riitä meille. Kevään 2020 aikana tavoittelemme 90% osuutta. 

Katso myös Rainforest Alliancen omat sivut.

LUOMU

Luomulla tarkoitetaan kaikkea viljelyä, jota tehdään ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita. Kemikaalittomuudella pidetään huolta viljelymaasta, viljelijöistä sekä tietenkin tuotteen syöjistä -  tai teen tapauksessa juojista. Luomu yhdistää ympäristön kannalta parhaat tuotantotavat, korkeat vaatimukset eläinten hyvinvoinnille, sekä kuluttajien toiveet korkealaatuisista ja luonnollisista tuotteista. 

Luomuviljely on kannustanut tutustumaan paikalliseen ympäristöön ja kehittämään viljelymenetelmiä juuri niihin olosuhteisiin sopiviksi. Apuna voidaan käyttää esimerkiksi paikallisia hyönteisiä, jotka suojelevat kasvien kasvua luonnollisesti. Luomusti viljellystä maasta on myös vähemmän haittaa vesistöille.

Nordqvistin valikoimasta löydät runsaasti Luomu-merkittyä teetä. Luonnon Tee -sarja on kokonaan valmistettu Luomun periaatteita noudattaen. Koko tuotesarjan makumaailma ja pakkausilme ammentavat luonnon hellivästä ja virkistävästä vaikutuksesta. 

Lue lisää Luomusta ja Luonnon teestä.

AVAINLIPPU

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset.

Suuri osa Nordqvistin tuotteista maustetaan ja pakataan omalla tehtaallamme Nurmijärvellä. 

FSSC

FSSC 22000 on kansainvälinen sertifikaattijärjestelmä, joka auttaa yrityksiä elintarviketurvallisuuden takaamisessa. FSSC 22000 -sertifikaatti sisältää laajan kriteeristön, jotka Nordqvist yrityksenä täyttää. 

Panostamme paljon teemme ja pakkauksiemme laatuun sekä tuotantomme prosesseihin. Tuoteturvallisuutta valvotaan päivittäin ja sitä kehitetään jatkuvasti. Toteutamme jatkuvan parantamisen periaatetta niin tuotteidemme laadun kuin elintarviketurvallisuudenkin suhteen, jotta asiakkaamme voivat nauttia aina laadukasta ja elintarviketurvallista teetä. 

SUOMEN VAHVIMMAT

Suomen Vahvimmat -sertifikaatin ansainnut yritys luo voimaa Suomen talouselämään nyt ja tulevaisuudessa. Sertifikaatti on merkki yrityksen positiivisista taloudellisista tunnusluvuista, luottokelpoisuudesta, taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Suomen Vahvimmat -sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla. Sertifikaatti perustuu Suomen Asiakastiedon Rating Alfa -luottoluokitukseen. 

OIVA

Oiva on elintarvikevalvontatietojen julkistamisjärjestelmä, jota Elintarviketurvallisuusvirasto Evira koordinoi. Oiva kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta.

Yritysten arjessa Oiva näkyy eniten siinä, että elintarvikevalvojien tarkastuksista saatavat Oiva-raportit julkistetaan. Tarkastukset tehdään Oiva-arviointiohjeiden mukaisesti. Oiva perustuu elintarvikelainsäädännön nykyisiin säännöksiin eikä yrityksen toimintaan tai toimijan vastuuseen tule Oivan myötä lisävaatimuksia. Oiva yhtenäistää tarkastuskäytäntöjä koko Suomessa.

Tarkastele Nordqvistin Oiva-raportteja

RINKI

Suomalainen Rinki-merkki viestii siitä, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan. Merkin käyttöoikeus on yrityksillä, jotka ovat tehneet Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n hallinnoiman sopimuksen tuottajayhteisöjen kanssa pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta. Kannamme osaltamme vastuun ympäristöstä ja osoituksena siitä käytössämme on RINKI-merkki. Tehokkaasti toimivan tuottajavastuujärjestelmän ansiosta Suomessa vain hyvin pieni osa pakkauksista jää kierrättämättä.